Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Hernyák Birtok, Etyek - 6 féle bor kóstolása

Hernyák Birtok, Etyek - 6 féle bor kóstolása

kostolo.jpg

A program tartalma:

  • Birtok megtekintése és  pincelátogatás,  borok bemutatása magyar / angol nyelven
  • 6 féle bor kóstolása (a kóstoló fajtánként kb 0,5 dcl bort tartalmaz)

Minimálisan foglalható létszám: 10 fő

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Sauvignon Blanc, Pinot noir
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A borkóstoló program időtartama kb. 1-1,5 h. Kóstoló mellé pogácsát vagy házi kenyéret szolgálunk fel.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Hernyák Birtok Etyek

birtok.jpg

Az Etyek-Budai borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata.

 

szolo.jpg

Birtok

A családi birtok, Etyek legszebb fekvésű dűlőjében, az Öreghegyen található.

Mindennek az alapja a szőlő, mellyel 8 hektáron gazdálkodunk. 2012-re sikerült minden szőlőnket felújítani, átalakítani, így megkezdődhet a finomhangolás korszaka, melyben a külföldön megszerzett gyakorlati tapasztalatainkat kamatoztathatjuk majd. A szőlőből készül a bor, amire aztán minden épül: a gasztronómia, a vendéglátás, mondhatjuk az egész életünk.

Szőlő

„A kevesebb több"

Hála a kivételes klimatikus viszonyoknak és az értékes meszes talajnak, a szőlőtermesztés szempontjából kimeríthetetlen lehetőségeket hordoz magában e táj.

Célunk, hogy az évek alatt megszerzett 8 hektáros terület minden titkát megismerjük, és a rajta termesztett szőlőt a legkiválóbb kondícióban szüretelhessük évről évre.

Szőlőink kizárólag az etyeki körzet legjobb adottságokkal rendelkező dűlőiben kapnak helyet, úgymint:

  • Orbán (0,6ha)
  • Tóra (2,4ha)
  • Báthori (2ha)
  • Sánci (3ha).

Borkészítés

Boraink a lehető legkíméletesebb eljárással készülnek. Szakmai csapatunkban éppúgy, mint eszközeinkben ötvöződik a hagyomány és modern szellemiség. Hernyák Laci évtizedes tapasztalata harmonikusan megfér Tomi újonnan szerzett külföldi ismereteivel. Mindkettőjük célja a természetesség megőrzése és egy sajátos stílus megteremtése.

A boraink sikere abban rejlik, hogy minden egyes munkafolyamatban örömünket leljük. Ezáltal válik egy szakma hivatássá, életstílussá...

Bor

A gyönyörű savaknak köszönhetően, a boraink hosszú éveken keresztül dinamikusak maradnak.

A táj ideális a legkiválóbb pezsgők elkészítésére is.A jelentős hozamkorlátozás és a tudatos szőlőtermesztési, illetve borászati gyakorlat révén borainkat elegáns savak, komplexitás és valami megfoghatatlan báj jellemzi. A Sauvignon blanc, Pinot noir , Zöldveltelíni és a birtok házasításai az utóbbi években komoly elismertséget szereztek és a legkiemelkedőbb éttermek polcain sorakoznak.

Párlat

A család tradíciói e területen nyúlnak vissza a legmesszebbre.

A Vajdaságban anno természetes volt, hogy a lédús bácskai gyümölcsökből, a kert végében felállított házi pálinkafőzőn a családunk finom pálinkákat készítsen.

Etyeki birtokunkon, immáron professzionális tapasztalatok és lepárlóberendezés birtokában alkotjuk egyedi stílusú párlatainkat. Jellemző rájuk, hogy egytől egyig érlelt, olykor hosszú éveken át fahordóban tartott tételek, melyek egyedülálló minőséget képviselnek a magyar piacon.

Corvins Brandy - 3 éves, fahordós érlelésű borpárlat

Öthordós törkölypálinka - Ötféle fahordóban, három évig érlelt etyeki törkölypálinka

Manga

Mangalica gasztroműhely

A Manga, bár hivatalos megfogalmazásként étterem, a mi felfogásunkban egy olyan családias környezet, ahol a vendéglátás új értelmezést kap.

Mangalica referencia "étterem" lévén küldetésünknek érezzük, hogy ezt a hungarikumot a fülétől a farkáig méltó formában tálalhassuk fel az ide látogató barátaink és kedves vendégeink számára.

Mi nem a struktúrákat, textúrákat szeretnénk bemutatni, inkább a helyi, illetve a magyar nyersanyagok segítségével az ízek által adott élményekre koncentrálunk. Bárki betekintést nyerhet műhelyünk és a birtok életébe, sőt kivételes alkalmakkor akár részt is vehet az általunk vezetett főzőtanfolyamokon.

Rendezvények

A birtok tökéletes választás kisebb-nagyobb rendezvények lebonyolítására. A több helyszín kiválóan alkalmas akár egész napos programok szervezésére is.Jó időben a füves területen piknikezhetnek, de akár a fedett terasz alatt is átadhatják magukat a borozás örömöknek .A birtok területe kétszáz fős rendezvény befogadására is képes. A borkóstoló terem 30 fő beltéri és 20 fő teraszos ülőhelyet kínál, míg a Manga étterem 20+10 főt szolgál ki kényelmesen.

vendeglatas.jpg

 

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »