Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Motoros borkóstoló hétvége a Hetényi Pincészetnél (2 éjszaka szállással)

Motoros borkóstoló hétvége a Hetényi Pincészetnél (2 éjszaka szállással)

Mivel a Hetényi család nem csak a borok, hanem a motorok szerelmese is, izgalmas programokat kínálnak a motorizált kétkerekűn érkezőknek is!

A motoros csapat igényei szerint kalanddal, illetve gasztronómiával egészítik ki a túrázást.

A borkóstoló program hétvégenként péntek 18:00-tól vasárnap 10:00-ig tart, és csak minimum 2 hétre előre, minimum 10 főtöl maximum 20 főig foglalható!

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

sam04252web.jpg

Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Kadarka, Kékfrankos, Olaszrizling, Szürkebarát, Merlot, Pinot noir, Syrah (vagy Shiraz)
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

PROGRAM AJÁNLAT

Első nap:

 • Érkezés délután, beszélgetés, bográcsozás, sörcsap

Második nap:

 1. Reggeli
 2. Motoros program
 • Túramotorozás

Györkönybe a Sarok Pincéhez - Restaurált Méray motorok gyűjteményének megtekintése, motorok beindítása, egy motor kipróbálása, beszélgetés a tulajdonossal, házias ebéd elfogyasztása, séta a pincefaluban - Mecseknádasd-Szászvár-Dombóvár-Tamási-Cece-Györköny-Mecseknádasd (200km)

A Kaba Farmra, ahol Kaba Lamine és Simone várnak mindenkit bio kecskesajt és házi hidegtál kóstolóval, vagy meleg ebéddel. Körbe sétálhatunk a farmon, ismerkedhetünk az állatokkal és hallgathatjuk a házigazdák történeteit. Mecseknádasd-Szászvár-Komló-Szentbalázs-Almáskeresztúr-Mecseknádasd (200km)

A Kakas Bonbonhoz, vagyis Tésenyi Andreához és férjéhez, Szabó Jánoshoz, akiktől megtudhatjuk milyen is az igazi csokoládé. Elmesélik, hogyan készül és meg is kóstolhatjuk a sok féle, ízletes csemegét. Éhenhalás ellen, érkezéskor helyi termékekből készült szendvicsekkel fogadnak minket. Mecseknádasd-Szászvár-Magyaregregy-Pécsvárad-Somberek-Siklós-Újpetre-Mecseknádasd (200km)

VAGY (A két program közül egy hétvégén csak egy motoros program választható!) 
 • Vezetéstechnikai tréning

Nem számít, mióta motorozik az ember, mindig lehet és kell tanulni. Laczkó István nyugalmazott rendőr alezredes, volt rendőrmotoros kiképző barátunk szerint a motorunk már tudja, csak rajtunk a sor, hogy mi is elsajátítsuk a motorkezelési rutint. Sok éves szakmai tapasztalata jól jön főleg a tavaszi rozsdátlanításkor, de évközben is bármikor, mindegy milyen motoron is ülünk.

3. Borkóstoló, vacsora

Harmadik nap:

 1. Reggeli
 2. Hazaindulás

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Hetényi Pincészet

1710791938330706274767663031oweb.jpg

Látogasson el Ön is Mecseknádasdra, a Rejtőzködő Borfaluba!

Rendezvényházunk és Pincészetünk az Óbányai völgy bejáratánál, a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet határán áll, parkosított környezetben.

Tágas és teljesen felszerelt apartmanjaink, szobáink és vendégházunk, kényelmes kikapcsolódást nyújtanak nagyobb családok, baráti társaságok részére is.

Szekszárdi Borvidéken termelt szőlőinket Mecseknádasdon dolgozzuk fel, borainkat itt érleljük, így 10 főtől lehetőség nyílik borkóstolók, borvacsorák szervezésére, fahordós pincénk megtekintésére, de akár a faluban található pincesorok, pincék meglátogatását is megszervezzük.

A teljes pincészet, a Kilátó Pince és az étterem akadálymentesített, az apartmanokhoz viszont lépcsőn lehet csak feljutni.

Éttermünk egyben konferencia terem is. Újonnan kialakított világítással, hangosítással, vetítési lehetőséggel rendelkezik, kellemes környezetet biztosítva konferenciáknak, tréningeknek 70 főig.

Egész évben, családias légkörrel, barátságos árakkal várjuk vendégeinket!

Érdemes megnézni/kipróbálni

Lehetőségek a házban:

 • Grillezés, főzés szabad tűzön, borkóstolás, kemencés ételek
 • darts, asztalitenisz, street-ball, kerékpár-bérlés, horgászat, traktoros kirándulások
 • wi-fi internet, konferenciák.

Lehetőségek a faluban:

 • Lovaglás, lovaskocsizás, teniszezés, horgászat, vadászat, 
 • tornaterem, bérlés, kézművesség, 
 • Tájház, séta-, és túraútvonalak, nordic-walking.

Programlehetőségek:

Mecseknádasd állandó rendezvényei:

 • Március: Magyarországi Németek Országos Borversenye
 • Április: Borverseny eredményhirdetés és Borbál
 • Pünkösd: Kakaspaprikás-főző verseny és Pünkösdi Pannon Pincék
 • Augusztus 20.: Nádasdi Búcsú
 • Szeptember: Szüreti felvonulás
 • Miklós nap: Pincejárás

További lehetőségek a régióban:

 • Érdekes települések, tájak

Abaliget (45 km)
Gemenc (35 km)
Grábóc (17 km)
Harkány (54 km)
Kisújbánya (csak gyalogosan, Óbányáról)
Orfű (42 km)
Pécs (30 km)
Pécsvárad (11 km)
Püspökszentlászló (22 km)
Siklós (56 km)
Szálka (23 km)
Szekszárd (Gemenc) (32 km)

szekszardi-borvidek.jpg


Szőlőink Szekszárdtól délre, Várdomb és a szálkai elágazó között, Decs-Aranyhegyen, illetve Alsónána-Kürtöshegyen találhatók. Első osztályú bortermő hely, talaja főként lösz és barna erdőtalaj. A szőlőterület domboldalon helyezkedik el, melynek lejtése változóan Dél-keleti és Dél-nyugati irányú, így az országos átlagnál magasabb, évi 11,3oC-os évi középhőmérsékletet biztosít. Mivel a borvidék éghajlata egészében is szubmediterrán jellegű így mikroklímája kiválóan alkalmas a szőlő és különösképpen a vörösborszőlők termesztésére. A kiegyenlített éghajlati jellemzők miatt biztos minőséget adó termőhelynek számít.

A teljes bortermő terület 36 ha, mely a következő arányban oszlik meg a termelt fajták között:

 • Kékfrankos 55 %
 • Cabernet sauvignon 15 %
 • Merlot 10 %

A maradék 20 %-on

 • Bíbor kadarka
 • Shiraz
 • Kadarka
 • Pinot noir

osztozik.

A szőlők a terület nagy részén 35-37, a kürtöshegyi ültetvényen 5 évesek.

A szőlőterületeket löszös domboldalon, középmagas (Moser) kordon művelési módban, teraszosított elrendezésben műveljük. Célunk, hogy a szüreten és természetesen a metszésen kívül, minden munkaműveletet gépesítsünk. Gépeink lehetővé teszik, hogy a sorköz- és soraljművelés, a permetezés, a csonkázás és az előmetszés, hatékonyabb és gyorsabban elvégezhető legyen. A korábbi szálvesszős művelésmódról áttértünk a váltócsapra. Az áttérést az indokolja, hogy a szálvesszős művelésmód jobban megterheli a tőkét, emellett viszont kevesebb a jó minőségű fürtök száma. Továbbá cél a minél magasabb fokú gépesítés, így az előmetsző használata is, mely a két lehetőség közül, a váltócsapnál magasabb hatásfokkal alkalmazható. Ezen művelésmód mellett a rügyterhelést 2,5kg szőlő/tőkében maximalizáltuk, így a 60-70q/ha közötti termésátlag a cél, mely jelentős terméskorlátozásnak minősül. Azokon a tábláinkon, ahol a különleges minőségű borok alapanyaga terem, még tovább, 1,5kg maximumig korlátozzuk a termés mennyiségét. Ennek eredményét az extrakttartalom növekedésében és a szüretkor mért magyar mustfok és savtartalom arányában beálló változásban várjuk.

Reméljük, hogy sokan fogják értékelni minőség iránti elkötelezettségünket és jó szívvel fogyasztják majd borainkat.

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »