Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Szent Donát Pince Standard borkóstolója Csopakon (5 tétel kóstolása)

Szent Donát Pince Standard borkóstolója Csopakon (5 tétel kóstolása)

Borkóstoló program a Balaton-felvidék egyik legszebb panorámájával rendelkező pincészetében.

ag201209190045web.jpg

5 tétel kóstolása a pincészet boraiból (sauvignon blanc, olasz rizling, furmint, kékfrankos fajták) 4 cl/bor friss házi kenyérrel, illetve a szódával, pincelátogatással és a fajták részletes készítési módjának bemutatásával, akár angol és német nyelven is.

Minimum/maximum létszám: 10-24 fő

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Furmint, Kékfrankos, Olaszrizling, Sauvignon Blanc
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A pincészet fő munkája az olaszrizling körül forog, a csopaki hagyományoknak híven. Négy különböző első osztályú dűlőn dolgozunk a fajtával, ahonnan külön szüretelve, külön erjesztve és feldolgozva, palackozva kerülnek ki a dűlős tételeink. Ezen felül furmintot is telepítettünk két különböző dűlőn, ami szintén külön kerül palackba. A csopaki klíma különlegességét, a termőtalaj változatosságát, gazdagságát igyekszünk palackba zárni.

A borkóstoló során, nem csupán a fajtához, hanem a dűlőkhöz kerülhetünk kicsit közelebb és a csopaki egy a Szent Donát Pincészet által értelmezett íz világát és elképzelését ismerhetik meg. Ezen felül a Csopaki Kódex előírásainak próbálunk a Kódexben regisztrált területeinkkel megfelelni. A legszigorúbb feltételek mellet igyekszünk szőlőművelés apró részleteitől, a növényvédelmen át a palackozásig a hagyomány, az eredet a természetesség és egy általunk is már tisztán érezhető stílust megteremteni és újraértelmezni Csopakon.

A Pincészet Étterme a következő nyitva tartással üzemel: 12:00-22:00 / kedd szünnap/;októbertől:kedd,szerda szünnap
A konyha igyekszik a helyi alapanyagokra helyezni a hangsúlyt és ételek ízvilágát az itt kapható borokhoz hangolni.
Csoportokat 80 főig előre bejelentkezéssel fogadnak. Erre vonatkozó igényét írásban jelezheti az info@vinotravel.hu címen. 

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Szent Donát Pince

Pincészetünk alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése sokkal régebbi gyökerű. A birtokkönyvekben kutatva egészen a 19. század elejéig visszamenőleg találunk bejegyzéseket arra vonatkozóan, hogy felmenőink Csopakon éltek és szőlővel rendelkeztek.

Filozófia: a bor jó dolog, alkotni pedig öröm. Valljuk, hogy a jó bor attól lesz különleges és egyedi, ha sikerül benne megmutatnia a termőhelyet, ahol a szőlő megszületett. Csopak kicsiny, de nagyon sokszínű dűlőkkel rendelkezik. Célunk, hogy ez megjelenjen a borokban is.

szent-donat-borokweb.jpg

A családi birtok alapját egy a kárpótlásból visszakapott parányi szőlő jelentette. Az elhanyagolt területet az évek alatt rendbetettük, bővítettük és újratelepítettük. A régi álom, hogy a szőlő mellett pince épüljön 2001-ben kezdett valóra válni. A pinceépítést a borház 2002-es felépítése követte, majd 2005-ben egy pincebővítéssel együtt megépült éttermünk is. Aki évről-évre ellátogat hozzánk, láthatja, hogy a munka még messze nem állt meg. Önerőből, apránként igyekszünk fejleszteni, bővíteni.

A következő dűlőkről készítjük borainkat, a dűlőket természetesen önállóan kezeljük és palackozzuk: Szitahegy, Kishegy, Nagykút, Berekhát

Szent Donát Pince Prémium borkóstolója Csopakon (7 tétel kóstolása)


Borkóstoló program a Balaton-felvidék egyik legszebb panorámájával rendelkező pincészetében.   7 tétel kóstolása a pincészet boraiból (sauvignon blanc, olasz rizling, furmint, kékfrankos fajták) 4 cl/bor friss házi kenyérrel, illetve a szódával, pincelátogatással és a fajták részletes...
0 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »